Zakłady gastronomiczne mają bezwzględny nakaz dbałości o kliniczną wręcz czystość urządzeń i pomieszczeń. Aby nie dopuścić do kontaktu żywności z chorobotwórczymi bakteriami, nie wystarczy używać dostępnych w sprzedaży detalicznej preparatów czyszczących. Najskuteczniejsze są profesjonalne środki czystości dla gastronomii. Oparte na oryginalnej recepturze uwzględniają specyfikę różnych aspektów funkcjonowania restauracji, barów lub stołówek. Producentem tego rodzaju specyfików jest firma Tenzi. Produkowane przez nią artykuły doskonale radzą sobie z usuwaniem brudu z naczyń, z płukaniem oraz z nabłyszczaniem. Profesjonalne środki czystości dla gastronomii firmy Tenzi przeznaczone są także do codziennego zmywania wnętrz zaplecza kuchennego i sanitarnego. Dzięki nim wszystkie powierzchnie kuchenne i toaletowe utrzymywane są w nienagannej czystości i zabezpieczone przed groźnymi bakteriami.